

Szállítás GLS futárral

Ingyenes szállítás

Szállítás MPL postapontra

MPL házhozszállítás
Leírás
A gyártó családi vállalkozás 1985 óta készít pacal és lampredotto termékeket, illetve néhány speciális toszkán fogást.
Összetevők: szarvasmarha gyomor (abomasum), pacal, százrétű gyomor és idegek, paradicsom pép, extra szűz olívaolaj, szárított petrezselyem, duplán koncentrált paradicsompüré, só, fokhagyma, fekete bors, chili paprika por.
Felbontás után hűtőszekrényben tartandó (4°C) és 3 napon belül elfogyasztandó.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 712kj (171kcal) Fehérje: 14g, Zsír:12g amelyből telített zsírsavak:4g, Rostok: 0,5g Szénhidrát:1,8g amelyből cukrok:0,8g, Só:0,89g.
Elkészítés: mikrohullámú sütőben, vagy serpenyőben melegítse fel és a megfelelő körettel tálalja.
Nettó tömeg: 480g
Szokott Ön befőzni?
Ez az étel nagyon jó minőségű WECK gyártmányú üvegben van tartósítva. Ha Ön szokott befőzni, ki ne dobja az üvegeket! Óriási előnye ennek az üvegnek, hogy nagyon vastag, s mivel a tető is üvegből van, ellentétben a fémtetős befőttes üvegekkel, ezek korlát nélkül újra felhasználhatók. Ha meg kellene vásárolnia, az üveg, a tető, a gumizár és a fém zár ára összesen minimum 600 Ft körül van. A neten érdemes egy kicsit utána nézni hogy "működik" az eltevés Weck üvegben.
Vélemények
Felhasználási ötlet
Gondoljuk tovább (de ne túl!) a pacalt. Íme egy receptötlet, aminek hamar a rabja lesz.
Olívaolajon pirítsunk zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát. Tegyünk hozzá nagyon apróra vágott paradicsomot (így a héja majd nem lesz észrevehető az ételben, de használhatunk hámozott paradicsomot is). Tegyük hozzá a pacalpörköltet, amit előzőleg még hidegen szintén aprítsunk fel kisebb darabokra, kis kockákra. Főzzük össze a fokhagymás paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk meg. Hintsünk bele apróra vágott petrezselymet.
Ezt a ragut kenjük kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal (kinek-kinek saját ízlése szerinti sajttal). Sütőben, toaster-ben pirítsuk meg a szendvicset. Jó étvágyat!
Itt árulok el egy másik titkot, amit eddig máshol még nem osztottam meg. Mielőtt bárki megkövezne érte, kérem, hogy előtte próbálja ki. Állítom, hogy ha egy neves szakács rátalálna erre az ötletre, éttermének élapján hamar megjelenne ez az étel. A dolog nagyon egyszerű, minden dolog passzol egymáshoz. A dolog pedig nem más, mint a frissen elkészült krumplis tésztához keverjünk pacalpörköltet. (Erre is jó ez a pacal, mert kéznél van, s egy krumplis tésztát sem tart sokáig elkészíteni.) Én állítom (mert sokszor kipróbáltam), hogy nagyon finom, főként a mellé tálalt csemege, vagy kovászos uborkával.