

Szállítás GLS futárral

Ingyenes szállítás

Szállítás MPL postapontra

MPL házhozszállítás
Leírás
Minden San Fredianoból, egy történelmi firenzei negyedből indul ki. Itt még 1890-ben Guido Bambi és felesége, Rina pacalboltot nyitott via di Camaldoliban. Ma, immár ötödik pacalgyártó generációjuk, a Trapani család a barberino di Mugelló-i központjukból irányítja az üzletet. Ugyanolyan lélekkel, mint akkor, mindig a jövő felé fordulva. Összetevők: marhapacal 69%, hagyma, paradicsom pép, extra szűz olívaolaj, víz, paradicsom, bor (szulfitot tartalmaz), zeller, sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, só, bors. |
Vélemények
Felhasználási ötlet
Pacalkedvelőknek jó, ha mindig van kéznél egy ilyen (tartósító- és adalékmentes) pacalpörkölt. Nem csak azért, mert az feltétlenül helyettesítené az otthon főzött pacalpörköltet. (Bár valljuk be, nem mindenki profi a konyhában, de ha a pacalt szereti, s mégis hirtelen enne egy jót - arra kiváló! Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a pacalpörkölt főzése több órát venne igénybe.)
Gondoljuk tovább (de ne túl!) a pacalt. Íme egy receptötlet, aminek hamar a rabja lesz.
Olívaolajon pirítsunk zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát. Tegyünk hozzá nagyon apróra vágott paradicsomot (így a héja majd nem lesz észrevehető az ételben, de használhatunk hámozott paradicsomot is). Tegyük hozzá a San Frediano pacalpörköltet, amit előzőleg még hidegen szintén aprítsunk fel kisebb darabokra, kis kockákra. Főzzük össze a fokhagymás paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk meg. Hintsünk bele apróra vágott petrezselymet.
Ezt a ragut kenjük kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal (kinek-kinek saját ízlése szerinti sajttal). Sütőben, toaster-ben pirítsuk meg a szendvicset. Jó étvágyat!
Itt árulok el egy másik titkot, amit eddig máshol még nem osztottam meg. Mielőtt bárki megkövezne érte, kérem, hogy előtte próbálja ki. Állítom, hogy ha egy neves szakács rátalálna erre az ötletre, éttermének élapján hamar megjelenne ez az étel. A dolog nagyon egyszerű, minden dolog passzol egymáshoz. A dolog pedig nem más, mint a frissen elkészült krumplis tésztához keverjünk pacalpörköltet. (Erre is jó a San Frediano, mert kéznél van, s egy krumplis tésztát sem tart sokáig elkészíteni.) Én állítom (mert sokszor kipróbáltam), hogy nagyon finom, főként a mellé tálalt csemege, vagy kovászos uborkával.