Firenzei pacalpörkölt San Frediano 350g

2.500 Ft
Menny.:db
Gyártó: San Frediano (IT)
Raktárkészlet 1: Utolsó 6 db raktáron
Várható szállítás: 2025. április 03.
Kívánságlistára teszem
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Firenzei pacalpörkölt San Frediano 350g
2.500 Ft
Menny.:db
Szállítás GLS futárral

Szállítás GLS futárral

A munkanapon 11 óráig beérkezett rendeléseket aznap átadjuk a futárnak, így a következő munkanapon már ki is szállítják!
Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

A 30.000 Ft feletti rendeléseknél átvállaljuk a szállítási költséget!
Szállítás MPL postapontra

Szállítás MPL postapontra

Az így megrendelt termékeket utánvéttel nem küldjük, előreutalással fizetheti ki.
MPL házhozszállítás

MPL házhozszállítás

Választható előreutalás vagy utánvétes szállítás is, a szállítási idő 3-4 nap.

Leírás

Minden San Fredianoból, egy történelmi firenzei negyedből indul ki. Itt még 1890-ben Guido Bambi és felesége, Rina pacalboltot nyitott via di Camaldoliban. Ma, immár ötödik pacalgyártó generációjuk, a Trapani család a barberino di Mugelló-i központjukból irányítja az üzletet. Ugyanolyan lélekkel, mint akkor, mindig a jövő felé fordulva.
Az üvegen feltüntetett két adag ahogy mi magyarok esszük, körettel vagy kenyérrel kevés lehet, így megegyezhetünk, hogy ez csak egy adag. Zsömlébe töltve, szendvicsként viszont megállja a helyét a két adag. Én úgy is szoktam enni, hogy pirítósra teszem, vagy van egy saját változatom is: a pacalt apróra vagdosom. Finom hagymát pirítok, majd szintén apróra vágott paradicsomot teszek hozzá, később egy-két gerezd zúzott fokhagymát. Utána mehet rá a pacal, néhány percet összefőzöm. Hidegen vagy melegen ezt kenem rá a pirítósra, amit megszórok petrezselyemmel vagy snidlinggel. Na, ez ütős!   

Összetevők: marhapacal 69%, hagyma, paradicsom pép, extra szűz olívaolaj, víz, paradicsom, bor (szulfitot tartalmaz), zeller, sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, só, bors.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 
1007kj (243kcal), Zsír: 18g amelyből telített zsírsavak: 3,7g, Szénhidrát: 6g amelyből cukrok: 6g, Rostok: 1g, Fehérje: 13g, Só: 1,2g.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Felhasználási ötlet

Pacalkedvelőknek jó, ha mindig van kéznél egy ilyen (tartósító- és adalékmentes) pacalpörkölt. Nem csak azért, mert az feltétlenül helyettesítené az otthon főzött pacalpörköltet. (Bár valljuk be, nem mindenki profi a konyhában, de ha a pacalt szereti, s mégis hirtelen enne egy jót - arra kiváló! Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a pacalpörkölt főzése több órát venne igénybe.)
Gondoljuk tovább (de ne túl!) a pacalt. Íme egy receptötlet, aminek hamar a rabja lesz. 
Olívaolajon pirítsunk zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát. Tegyünk hozzá nagyon apróra vágott paradicsomot (így a héja majd nem lesz észrevehető az ételben, de használhatunk hámozott paradicsomot is). Tegyük hozzá a San Frediano pacalpörköltet, amit előzőleg még hidegen szintén aprítsunk fel kisebb darabokra, kis kockákra. Főzzük össze a fokhagymás paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk meg. Hintsünk bele apróra vágott petrezselymet. 
Ezt a ragut kenjük kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal (kinek-kinek  saját ízlése szerinti sajttal). Sütőben, toaster-ben pirítsuk meg a szendvicset. Jó étvágyat! 
Itt árulok el egy másik titkot, amit eddig máshol még nem osztottam meg. Mielőtt bárki megkövezne érte, kérem, hogy előtte próbálja ki. Állítom, hogy ha egy neves szakács rátalálna erre az ötletre, éttermének élapján hamar megjelenne ez az étel. A dolog nagyon egyszerű, minden dolog passzol egymáshoz. A dolog pedig nem más, mint a frissen elkészült krumplis tésztához keverjünk pacalpörköltet. (Erre is jó a San Frediano, mert kéznél van, s egy krumplis tésztát sem tart sokáig elkészíteni.) Én állítom (mert sokszor kipróbáltam), hogy nagyon finom, főként a mellé tálalt csemege, vagy kovászos uborkával.