

Szállítás GLS futárral

Ingyenes szállítás

Szállítás MPL postapontra

MPL házhozszállítás
Leírás
Minden San Frediano-ból, egy történelmi firenzei negyedből indult ki. Itt még 1890-ben Guido Bambi és felesége, Rina pacalboltot nyitott via di Camaldoliban. Ma, immár ötödik pacalgyártó generációjuk dolgozik a családi üzemben, ugyanolyan lélekkel, mint akkor, mindig a jövő felé fordulva.
Az üvegen feltüntetett két adag szerintem úgy értendő, hogy általában zsömlébe töltve, szendvicsként szokták enni, erre kerül rá zöld mártás (salsa verde) és a pikáns szósz (salsa piccante).
Összetevők: szarvasmarha oltógyomor (abomasum) 63%, víz, sárgarépa, zeller, hagyma, paradicsom pép, só, bors.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 290kj (69kcal), Zsír:2,8g amelyből telített zsírsavak: 1g, Szénhidrát: 2,8g amelyből cukrok: 2,2g, Rostok: 0,9g, Fehérje: 7,8g, Só: 2,1g.
Vélemények
Felhasználási ötlet
A lampredotto egy elég puha húsféle, (azért a nagyobb darabokat nem árt felaprítani) remek feltétje egy pirítósnak! Vágjon nagyon apró kockákra egy kis paradicsomot. Olívaolajon zúzott, de leginkább apróra vágott fokhagymát kezdjen el pirítani, majd dobja rá a paradicsomot. Mehet rá a lampredotto. Kis sót elbír, de egy kis bors feltétlen kell még rá. Kész a kence, kenhetjük a pirítósra, illetve egy kenyérszeletre, amit végül egy kis parmezán sajttal meghintve beteszünk a toaster-be és rápirítjuk. De ez a ragu igen-igen jó egy spagettival keverve, így már egy főétel! A ragu ízesítését lehet még fokozni egyéni ízlés szerint. Ha van valami jó ötlet, azt szívesen venném.