Toszkán lampredotto San Frediano 335g

2.500 Ft
Menny.:db
Gyártó: San Frediano (IT)
Raktárkészlet 1: Utolsó 10 db raktáron
Várható szállítás: 2025. április 03.
Kívánságlistára teszem
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Toszkán lampredotto San Frediano 335g
2.500 Ft
Menny.:db
Szállítás GLS futárral

Szállítás GLS futárral

A munkanapon 11 óráig beérkezett rendeléseket aznap átadjuk a futárnak, így a következő munkanapon már ki is szállítják!
Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

A 30.000 Ft feletti rendeléseknél átvállaljuk a szállítási költséget!
Szállítás MPL postapontra

Szállítás MPL postapontra

Az így megrendelt termékeket utánvéttel nem küldjük, előreutalással fizetheti ki.
MPL házhozszállítás

MPL házhozszállítás

Választható előreutalás vagy utánvétes szállítás is, a szállítási idő 3-4 nap.

Leírás

Minden San Frediano-ból, egy történelmi firenzei negyedből indult ki. Itt még 1890-ben Guido Bambi és felesége, Rina pacalboltot nyitott via di Camaldoliban. Ma, immár ötödik pacalgyártó generációjuk dolgozik a családi üzemben, ugyanolyan lélekkel, mint akkor, mindig a jövő felé fordulva.
Az üvegen feltüntetett két adag szerintem úgy értendő, hogy általában zsömlébe töltve, szendvicsként szokták enni, erre kerül rá zöld mártás (salsa verde) és a pikáns szósz (salsa piccante). 

Összetevők: szarvasmarha oltógyomor (abomasum) 63%víz, sárgarépa, zeller, hagyma, paradicsom pép, só, bors.

Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 290kj (69kcal), Zsír:2,8g amelyből telített zsírsavak: 1g, Szénhidrát: 2,8g amelyből cukrok: 2,2g, Rostok: 0,9g, Fehérje: 7,8g, Só: 2,1g.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Felhasználási ötlet

Aki már lesz, vagy volt olyan bátor, hogy megkóstolja a lampredotto-t, s nem csak azért, mert mi magyarok egy kicsit fűszeresebben étkezünk, hanem azért is, hogy legyen többféle elképzelése is a felhasználásra, nos hát azoknak a következő ötleteket szeretném adni: 
A lampredotto egy elég puha húsféle, (azért a nagyobb darabokat nem árt felaprítani) remek feltétje egy pirítósnak! Vágjon nagyon apró kockákra egy kis paradicsomot. Olívaolajon zúzott, de leginkább apróra vágott fokhagymát kezdjen el pirítani, majd dobja rá a paradicsomot. Mehet rá a lampredotto. Kis sót elbír, de egy kis bors feltétlen kell még rá. Kész a kence, kenhetjük a pirítósra, illetve egy kenyérszeletre, amit végül egy kis parmezán sajttal meghintve beteszünk a toaster-be és rápirítjuk. De ez a ragu igen-igen jó egy spagettival keverve, így már egy főétel! A ragu ízesítését lehet még fokozni egyéni ízlés szerint. Ha van valami jó ötlet, azt szívesen venném.