
Szállítás GLS futárral

Ingyenes szállítás

Szállítás MPL postapontra

MPL házhozszállítás
Leírás
Összetevők: ribiszke, hibiszkusz, tőzegáfonya (tőzegáfonya, cukor, napraforgó olaj), meggy, kadarka aszúbor aroma (alkoholt nem tartalmaz), rózsaszirom.
Forrázza le 90 fokos vízzel, majd 5 perc áztatás után szűrje le. 3 dl vízhez 5g-ot használjon. Sokszor elkövetik azt a hibát (én magam is így voltam ezzel), hogy túl sokat tesznek a vízbe, így a tea nagyon intenzív ízű lesz. A doboz tartalma (50 g) 10 adag teához elegendő. Véleményem szerint a legjobb mézzel édesítve!
Fruit tea infused with "Kadarka aszu" red wine
Früchtetee mit "Kadarka aszu" Rotwein Aroma
Owocowa herbata o smaku wina "Kadarka aszu"
Thé aux fruits aromatisé au vin appelé "Kadarka aszu"
фруктовый чай со вкусом красного вина "кадарка асу"
Vélemények
A kadarka aszú különleges története
Kevesen tudják, hogy 1742-ben Grassalkovich Antal (1694-1771) készített világpremierként kék szőlőből vörös aszút. A vékony héjú Kadarkából sikerült ez, a tokajival megegyező eljárással. Nagy valószínűséggel az Aradhoz közeli ménesi borvidéken készítette ezt, annál is inkább lehetett ez így, mert mint Arad Vármegye főispánja sokáig ehhez a vidékhez is kötődött. A vörös aszú vált a bécsi császári- királyi udvar kedvenc borává. Évszázadokon keresztül nemes és méltó versengés folyt Ménes és Tokaj között. A vörös aszú készítésének hagyományát néhány borász, de főként a ménesi borvidék legismertebb borásza próbálja sikeresen feleleveníteni, bár a bortörvény értelmében ma már ilyen néven nem lehet bort forgalmazni, csak beszélni róla. (A ménesi vörös aszú fantázianeve Kadarisszima lett.)
Dr. Hajdú Edit kertészmérnök, mezőgazdasági genetikus szakmérnök, szőlőnemesítő is elismerően ír erről a borról:
"Harmóniája elegáns, finoman játékos, tüzes, egységes, kellemes, sokoldalú, nem nehéz és kiegyensúlyozott. Különleges bor a „kadarka aszú” akár Ménesen, akár Szekszárdon vagy Villányban. Ritka, kedvező évjáratban a bogyók rothadása nemes rothadásra vált, s akkor a beaszúsodott, ízekben, fűszerekben rendkívül gazdag bogyókból készíthető a finom aszú. Ez aztán valóban nagyon értékes és ünnepi bor.”
Csoda-e hát, hogy e fenséges nedű létrehozója, valamint maga a fenséges ital története és íze előtt én magam is szerettem volna tisztelegni. Ezért találtam ki ezt a teát. Teaként ugyanis már nevezhetem Kadarka aszú-nak, Kadarka aszú teának. Néhányan ugyan nem így gondolták, s évekig gátolták ennek a terméknek a forgalmazását, de mára már elhárultak ezek az akadályok, melyek olyan rosszindulatú támadások formájában értek, amelyek nélkülöztek minden észszerű érvet.
Kóstolja meg Ön is ezt a finom Kadarka aszú tea® -t, mely a büszkeségem!